Een jaarverslag maken voor stichting of een goed doel?

Eenvoudig, efficiënt en veilig met Kirra

Goede doelen pakken problemen in de samenleving aan. Zij moeten ervoor zorgen dat geld op de juiste plek terechtkomt. Daar moet openheid over zijn. Goede doelen zijn onafhankelijke organisaties maar overleggen wel vaak met de overheid. De overheid stelt namelijk regels aan deze organisaties als ze gebruik willen maken van belastingvoordelen. Dit is vooral het geval voor de zogenaamde ANBI’s (Algemeen Nut beogende Instellingen). De Belastingdienst houdt toezicht, maar stelt ook eisen aan de gegevens die de ANBI’s moeten publiceren. Het jaarverslag stichtingen en goede doelen speelt hier een grote rol in. Daarin staat bijvoorbeeld een uitleg over de gemaakte kosten, over beleggingen van gelden en over de beloning van de directie. Het samenstellen ervan, is een complex proces. Dit kan veel eenvoudiger en toch volledig! Maak je jaarverslag goede doelen en stichtingen eenvoudig, efficiënt en veilig met Kirra.

Online & offline, snel en eenvoudig

Met Kirra breng je alle onderdelen van het proces om een jaarverslag te maken naar één plek. Zo ontwikkel je het snel en eenvoudig. Uiteraard met alle onderdelen zoals de jaarrekening van een stichting of het goede doel, maar ook de maatschappelijke effecten. Geen lange beschouwingen over de eigen organisatie, maar compacte en relevante informatie over prestaties en effecten.

Een jaarverslag stichting of goed doel maak je daarom met Kirra en zijn geschikt voor alle vormen van publicatie, online of offline. 

 

De voordelen om een jaarverslag te maken met Kirra

Als je een jaarrapport samenstelt met Kirra merk je meteen de voordelen, want met Kirra maakt het:

 • eenvoudig en gebruiksvriendelijk
 • efficiënt
 • veiligBelangrijkste features van Kirra Jaarverslag voor ANBI's, stichtingen en goede doelen


Zelf controle over alle content
Iedereen geeft feedback op dezelfde plek
Publiceer direct naar website & PDFEenvoudig en gebruiksvriendelijk een jaarverslag voor een stichting en goede doelen maken

De basis van Kirra Jaarverslag is het professionele en gebruiksvriendelijke Kirra CMS. Dit CMS biedt alle mogelijkheden die je van een professioneel content managementsysteem mag verwachten. Kirra CMS is gebruiksvriendelijk ingericht, waardoor je gemakkelijk zelf je jaarverslag voor een goed doel of stichting online bewerkt en beheert. Kirra bevat veel functionaliteiten en mogelijkheden waarmee je het proces van ontwikkeling prettig doorloopt. Tabellen en grafieken genereren uit een CSV-bestand? Feedback op het document centraal verzamelen? Zowel online als offline hetzelfde document creëren? Het kan allemaal! Met Kirra kun je:

 • snel zelf pagina’s in je jaarverslag voor het goede doel of de stichting aanmaken en inrichten
 • afbeeldingen bewerken vanuit het CMS
 • afbeeldingen bewerken vanuit het CMS
 • gebruik maken van een uitgebreide media- en documentbibliotheek
 • wijzigingen bekijken via een live-preview

Efficiënt een jaarrapport maken met Kirra

Met Kirra maak je sneller en overzichtelijker een jaarverslag, online én responsive. Je maakt dus je complete jaarverslag stichting en goede doelen vanuit één online omgeving. Upload je Word-documenten en Kirra zet de inhoud in een handomdraai om naar een gevulde pagina. Dat scheelt een hoop werk waardoor je je kunt focussen op de opmaak en optimalisatie van de pagina’s. Vanuit Kirra Jaarverslag publiceer je eenvoudig naar web of app. De gepubliceerde website is standaard responsive en daarmee prettig op elk device te bekijken. Ook kunnen bezoekers van jouw site zelf een PDF samenstellen en downloaden. Toch een fysiek document laten drukken? Naast al deze digitale mogelijkheden is het ook nog mogelijk om een PDF samen te stellen voor de drukker.  De voordelen:

De voordelen:

 • publiceer in 1x naar responsive website, app en PDF
 • optimale presentatie op elk device
 • toon spreadsheets in grafieken en tabellen
 • mogelijkheid voor meertalige jaarverslagen
 • Word-convertor
 • add-comments
 • wijzigingen op één plek door te voeren
 

Veiligheid

Wijzigingen aanbrengen in je jaarverslag? In het content management systeem bepaal je of iemand gebruikersgegevens en -rechten mag beheren. En of een gebruiker iets mag wijzigen, toevoegen of verwijderen. Het jaarverslag is beveiligd met inlog met tweetraps-authenticatie en daarmee afgeschermd tot de deadline van publicatie. Van alle wijzigingen zie je wie ze aangebracht heeft. Daarbij slaan we ze meteen op (versiebeheer en track-changes).Dat is wel zo gemakkelijk en veilig! 

De voordelen:

 • gebruikers- en rechtenbeheer
 • tweetraps-authenticatie
 • versiebeheer en track-changes

 

Meer weten of vragen over het maken van een jaarverslag met Kirra?

Diverse klanten hebben het jaarverslag van 2014 al gepubliceerd. Benieuwd? Laat je dan inspireren om je eigen jaarverslag te maken voor een goed doel of een stichting en bekijk deze voorbeelden. Op onze kennisbank vind je meer interessante artikelen. Heb je nog vragen? Bezoek dan onze FAQ’s.   Naast jaarverslagen voor goede doelen en stichtingen maak je met Kirra ook heel gemakkelijk je jaarverslag voor de zorg of je jaarverslag voor woningcorporaties.
Interessante artikelen m.b.t. goede doelen en stichtingen uit onze kennisbank


Een jaarverslag maken. De tips & trics!

Een goed  jaardocument maken vraagt een groot aantal specifieke aandachtspunten. 

Lees verder »

Transparant rapporteren? Vanzelfsprekend!

De transparantiebenchmark geeft goede handvatten voor het maken van een jaarverslag. 

Lees verder »

Nominaties FD Henri Sijthoff-prijs 2015

De genomineerde van de FD Henri Sijthoff-prijs 2015 zijn bekend. Bekijk de genomineerden en doe inspiratie op. 

Lees verder »
Meer vragen of een demo?

We adviseren je graag over alle mogelijkheden van Kirra Jaarverslag in de goede-doelen sector.

050 210 1200
kirra@iwink.nl
contactformulier