Er is een uitgebreide handleiding van Kirra Jaarverslag beschikbaar. Tevens vindt u op deze pagina een overzicht van de meestgestelde vragen en de antwoorden daarop. Staat u vraag er niet tussen en biedt de handleiding ook geen uitkomst? Neem dan contact met ons op. 

Grafisch Ontwerp / Design

Komt Kirra Jaarverslag standaard met een ontwerp van de website en PDF?

Ja, standaard komt Kirra Jaarverslag met een standaard-ontwerp voor de website. Een voorbeeld zie je op:  http://demojaarverslag.sites.kirra.nl/. Zelf kun je in het pakket je logo en de basiskleuren voor titels, linkerbalk, linkjes, rechterbalk, etc. instellen. Uiteraard pas je ook eenvoudig alle content aan van je jaarrapport, waaronder afbeeldingen en tekst. Hiervoor heb je geen specialisten nodig.  

Ik lees dat de jaarverslagwebsite responsive is. Wat houdt dat in?

De standaard-template van Kirra Jaarverslag is ontwikkeld voor verschillende schermgroottes, zoals desktop, tablet en mobiel. Alle content van je jaarverslag is ook toegankelijk via andere devices dan desktops. We kunnen niet garanderen dat alle elementen, zoals sliders, afbeeldingen, etc. er exact hetzelfde uitzien als op de desktop-versie. 

Kirra Jaarverslag is geoptimaliseerd voor de volgende mobiele browsers:

  • iOS (vanaf versie 7): Google Chrome en Safari (laatste release op offertedatum)
  • Android (vanaf versie 4): Android browser en Google Chrome (laatste release op offertedatum)

De website werkt waarschijnlijk ook vrij goed op andere besturingssystemen, maar dat wordt niet gegarandeerd. Andere besturingssystemen kunnen op verzoek volledig ondersteund worden. Hieraan zijn meestal meerkosten verbonden.

Functionaliteiten

Wat is de kwaliteit van de PDF die gegenereerd wordt?

De PDF is geschikt om digitaal te printen. De lettertypes in Kirra Jaarverslag zijn in de PDF zeer scherp. Hoe scherp de afbeeldingen worden is afhankelijk van de resolutie tijdens het uploaden. Een hogere resolutie is beter. Voor iconen en illustraties geldt dat een zogenaamd vector-formaat (SVG) de voorkeur heeft omdat deze heel scherp wordt geprint. 

Ik zie dat ik een demo kan aanvragen. Wat kan ik in die demo doen?

Als je een demo aanvraagt geven we je toegang tot de beheeromgeving van http://demojaarverslag.sites.kirra.nl/. Je ervaart dan zelf hoe gemakkelijk het werken met Kirra Jaarverslag is. 

Kunnen mijn collega’s wijzigingen aanbrengen in het jaarverslag?

Jazeker, dat kan! Via het CMS bepaal je of iemand gebruikersgegevens en -rechten mag beheren. En of een gebruiker in het jaarverslag mag wijzigen, toevoegen of verwijderen. Je kunt ook tegelijk in het CMS werken.

Hoe zit het met de beveiliging van mijn jaarverslag?

Het jaarverslag is beveiligd met inlog met tweetraps-authenticatie en daarmee afgeschermd tot de deadline van publicatie. Van alle wijzigingen zie je wie ze aangebracht heeft. Daarbij slaan we ze meteen op (versiebeheer en track-changes).

Hoe werkt Kirra Jaarverslag met Excel-bestanden

Excel is een complex bestandsformaat. Kirra Jaarverslag is in staat om relatief complexe tabellen in de website en PDF weer te geven als tabel of grafiek. 

Kirra Jaarverslag vervangt Excel niet. Zo kun u bijvoorbeeld geen berekening maken in Kirra Jaarverslag. 

Door de grote hoeveelheid mogelijkheden in Excel voor wat betreft getalnotaties (percentages, scheidingstekens duizendtallen,etc.) en de verschillen tussen land-instellingen kan het zijn dat u het Excel-bestand waar u mee werkt moet aanpassen om deze geschikt te maken voor het koppelen met Kirra Jaarverslag.

De weergave van achtergrondkleuren en randen rondom cellen is beperkt. Naast de basis achtergrondkleur is er de mogelijkheid om 1 extra achtergrondkleur in Kirra Jaarverslag te definiëren. U kunt verschillende achtergrondkleuren in uw Excel-bestand definiëren, maar deze zullen allemaal als dezelfde achtergrondkleur in de website en PDF worden getoond. 

Werken met verschillende tabbladen in Excel is mogelijk, maar heeft een maximum. U kunt werken met verwijzingen tussen werkbladen in uw Excelbstand. Alle werkbladen worden ingeladen waneer deze aan Kirra Jaarverslag wordt gekoppeld. 

In Excel is het mogelijk om in Excel tabellen zo breed en hoog als wenselijk te maken. Doordat de tabel moet worden weergegeven in een website en de PDF zitten hier natuurlijk grenzen aan voor wat betreft het gebruik hiervan in de website en de PDF. 

Wilt u zeker weten dat u uw huidige Excel-bestanden kunt blijven gebruiken en wat u eventueel moet aanpassen om te kunnen werken met Kirra Jaarverslag? Neem dan contact op om uw Excel-bestand te laten bekijken!

Hosting

Kan ik ook zelf hosten?

Nee, je kunt Kirra Jaarverslag alleen afnemen als deze wordt gehost door Kirra. 

Zijn er andere configuraties mogelijk dan hetgeen jullie als pakket aanbieden?

Ja! Je past het hostingpakket naar wens aan. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • hosten op een Virtual Private Server
  • een aparte ontwikkelomgeving
  • toepassen van SSL-certificaten
  • uitbreiden van dataverkeer (1,- per GB dataverkeer)
  • uitbreiden harde-schijf ruimte (100,- per GB harde schijf ruimte per jaar)

 

Andere branches

Kan Kirra Jaarverslag goed gebruikt worden voor het maken van het jaarverslag voor een museum?

Ja, met Kirra Jaarverslag beschikt u over een set aan tools waarmee u de eisen, die door de overheid aan het publiekelijk jaarverslag voor musea worden gesteld, eenvoudig kunt volgen. 

Voor welke branches kan ik nog meer een jaarverslag maken met Kirra Jaarverslag?

Naast het maken van jaarverslagen voor de zorg, voor het onderwijs, woningcorporaties en goede jaarverslagen voor goede doelen en stichtingen, maken wij ook jaarverslagen voor beursgenoteerde bedrijven, semi-overheid instellingen, musea, kredietbanken, groot MKB, bibliotheken, bedrijven uit de energiesector en de vervoerssector.  

Prijzen / Tarieven

Wat is het verschil tussen de Jaarverslag pakketten?

Het verschil tussen de pakketten lees je op de volgende pagina: http://jaarverslag.kirra.nl/prijzen

Het startpakket is geschikt voor organisaties die geen behoefte hebben aan een digitale PDF, maar hun jaarverslag op een mooie manier willen presenteren op een website. 

Het businesspakket is geschikt voor organisaties die een jaarverslag per jaar maken en graag gebruik willen maken van alle mogelijkheden van het Kirra Jaarverslag pakket. 

Het Enterprise-pakket is uitermate geschikt voor organisaties die meerdere verslagen per jaar maken en/of die voor een langere periode van meer dan 3 jaar gebruik willen maken van Kirra Jaarverslag. 

Wil je persoonlijk advies over de beste pakketkeuze? Neem dan contact met ons op.

Branche Zorg

Branche Woningcorporaties

Kan je Kirra Jaarverslag toepassen voor het realiseren van een jaarverslag voor een woningbouwvereniging, woningcoöperatie of andere instelling die werkzaam is in de branche van de sociale huur?

Ja, met Kirra Jaarverslag beschikt je over een set tools waarmee je gemakkelijk de voorwaarden toepast die de overheid aan het publiekelijk jaarverslag voor een woningcoöperatie stelt.

Branche Goede Doelen

Branche onderwijs

Kan ik Kirra Jaarverslag goed gebruiken voor het maken van een jaarverslag voor een onderwijsinstelling?

Ja, met Kirra Jaarverslag beschik je over toepassingen waarmee je gemakkelijk de specifieke eisen volgt die de overheid aan het jaarverslag voor onderwijsinstellingen stelt.